Evenementen

Studiedag over taal

De laatste jaren zet de Vlaamse overheid zwaar in op het aanleren van het Nederlands aan nieuwkomers en oudkomers. Kennis van het Nederlands is cruciaal voor volwaardig lidmaatschap van deze samenleving - zo luidt de redenering - en is dus een hoeksteen van het gelijkekansenbeleid. Er is nog een ander aspect. In de Vlaamse steden, maar allang niet meer alleen daar, woont vandaag de hele wereld. Hoe om te gaan met deze diversiteit is een belangrijke uitdaging. Een gedeelde omgangstaal is dan een krachtig instrument om tot meer maatschappelijke samenhang te komen.

Met deze studiedag wil de stad Antwerpen samen met u en geleid door binnen- en buitenlandse experts, nadenken over taal, inburgering en stedelijkheid. Is taalverwerving een inburgeringsfetisj? Moet iedereen Nederlands leren? Is de toekomst aan meertalige steden? Is er nood aan taaletiquette in de gemeenschappelijke ruimte? En hoe zit het dan met het recht op taalvrijheid?

Kostprijs (incl. koffie, lunch, documentatie):
50 euro, vanaf tweede inschrijving uit zelfde organisatie 40 euro
25 euro, studenten en uitkeringsgerechtigden

Inschrijven kan door het juiste bedrag te storten op rekeningnummer 412-6179191-78 met vermelding "geen volk zonder taal" en naam van de organisatie en de deelnemer.

Informatie over inschrijvingen: tel. +323 227 71 30 of per mail lieve.moons@stad.antwerpen.be.

Wat?Studiedag over taal
Een studiedag over taal, inburgering en stedelijkheid
Waar?Antwerpen, België
Wanneer?09/11/2007
Meer informatie?Stad Antwerpen
Elzenveld
Lange Gasthuisstraat 45
2000 Antwerpen

bob.vandenbroeck@stad.antwerpen.be
Website