Evenementen

Peter Verhelst en Johanna Spaey in Vlaams Cultureel Kwartier

Komende week zijn twee Vlaamse schrijvers te gast in het Vlaams Cultureel Kwartier in Nijmegen. Op zondag 4 november draait het literair-culinaire programma Vlaamse Tongen om Peter Verhelst en op maandag 5 november verzorgt Johanna Spaey een avond in de lezingenserie De Groote Oorlog II.

Vlaamse Tongen #2 met Peter Verhelst
Vlaamse Tongen is een literair-culinair programma waarin Vlaamse auteurs door schrijver en kok Leon Gommers aan de tong worden gevoeld over hun relatie met eten, het belang van eten in de literatuur, de zintuigen en de geur en smaak van het verleden. De Vlaamse gast schrijft op basis van een streekgerecht een nieuwe tekst en draagt die voor. En het publiek kan zelf heerlijke Gelderse streekprodukten proeven.

In deze tweede aflevering is Peter Verhelst te gast. Verhelst schrijft poëzie, proza en theater. Voordat hij zich volledig stortte op het schrijven werkte hij onder andere als leraar aan het instituut voor Voeding in Brugge. Zijn doorbraak kwam in 2000 toen hij met Tongkat de Gouden Uil won. Kenmerkend voor zijn stijl is de zinnelijke, lichamelijke taal die hij gebruikt.

Op verzoek van Verhelst eten we deze keer duif (!), en we demonstreren live de eendenpers, een erstig te nemen apparaat dat voorkomt in Verhelsts Het spieren alfabet. Mis het niet!

zondag 4 november 2007
Aanvang: 15.00 uur
Lokatie: Vlaams Arsenaal, Arsenaalpoort 6, Nijmegen
Entree: euro 10,- (inclusief hapjes!)
Reserveren en meer informatie: www.vcknijmegen.nl.

De Groote Oorlog #1 met Johanna Spaey
Johanna Spaey (Leuven, 1966) is een Vlaamse journaliste en eindredacteur, voorheen bij het Vlaamse weekblad Flair. Ze studeerde assyriologie in Leuven en Leiden. Met haar debuut, de misdaadroman De dood van een soldaat (2005) won ze meteen de Gouden Strop 2005 en de Hercule Poirotprijs 2005.

Dit jaar verscheen Vlucht, dat, evenals haar eerste boek ook de Eerste Wereldoorlog als achtergrond heeft. Legt De dood van een soldaat de nadruk op het leven in bezet België, Vlucht vertelt over de vlucht van vele Belgen naar het neutrale Nederland. Johanna Spaey spreekt over de achtergrond van haar boeken, haar persoonlijke interesse in WO I en leest fragmenten voor uit haar beide romans.

Deze lezing is de eerste in een serie van vijf over de Eerste Wereldoorlog. De andere lezingen worden verzorgd door Tom Lanoye, Koen Koch, Leo van Bergen en Joes Segal. Zie voor meer informatie www.vcknijmegen.nl.

De Groote Oorlog #1 met Johanna Spaey
maandag 5 november 2007
Aanvang: 20.00 uur
Lokatie: Vlaams Arsenaal, Arsenaalpoort 6, Nijmegen
Entree: euro 10,- / passepartout hele serie euro 40,-
Reserveren en meer informatie: www.vcknijmegen.nl.

Wat?Peter Verhelst en Johanna Spaey in Vlaams Cultureel Kwartier
Waar?Nijmegen, Nederland
Wanneer?04/11/2007 tot 05/11/2007
Meer informatie?Vlaams Cultureel Kwartier
+316-27144220
Website