Evenementen

Festival Mooie Woorden

Dat mooie woorden op vele manieren kunnen verschijnen, bewijst het Utrechtse literaire Festival Mooie Woorden ook dit jaar. Zo'n 45 Utrechtse literaire organisaties die "iets met mooie woorden" doen verzorgen een programmaonderdeel. Op 24 en 25 november staat het Academiegebouw (Domplein 29, Utrecht) bol van voordrachten, muziek, theater en schrijfworkshops.

Uiteraard zijn er optredens van bekende schrijvers als Al Galidi, Thomas Lieske, Ronald Giphart en P.F. Thomése. Maar er zijn ook nieuwe namen te ontdekken zoals Sander Terbruggen (poëzie- debuteert in 2008 bij Uitgeverij Holland), Quirien van Haelen (light-versedichter) en de jonge dichters/ schrijvers van Het Poëziecircus.

Mooie woorden zijn vaak de basis van prachtige liedjes. Daarom ook dit jaar veel muziek tijdens Festival Mooie Woorden, uiteenlopend van singer-songwriter/ folk (Paper Tiger, zaterdag/ Edo Donkers, zondag) en cabaretliedjes (Nasja Covers en Michiel Lieuwma, zaterdag) tot Utrechtse hiphop (Rijmtijd, zaterdag).

Echte muziekliefhebbers mogen vooral Ekko met de Avond van het Kippenvel met de Song!Writer! Special niet missen, waarin verschillende schrijvers op zoek gaan naar de perfecte song. Een bijzonder muziekproject is In a Cabin With: muziekcomposities opgenomen vanuit 'cabins' overal in Europa door Maarten Besseling en gastmuzikanten zoals Thickshag en Erny Green. Tijdens het festival zijn de resultaten te horen.

Ook theaterliefhebbers treffen een gevarieerde programmering op Festival Mooie Woorden 2007. De Utrechtse theatergroep Nooduitgang doet een theatrale lezing van State of Emergency. Dit stuk is geschreven door de jonge toneelschrijver Joram Tornij en gaat pas in 2008 in première.

Theatergroep TAZ, vorig jaar ook te zien op het festival, is deze vierde editie te zien met Zussen: een stuk over de overvloed aan keuzes in de westerse maatschappij en de gevolgen daarvan. En tussendoor fladdert Theatergroep Passevite met Pantser: een stuk (losjes) gebaseerd op Nescio's Dichtertje, de Uitvreter en Titaantjes.

Dit jaar kan de festivalbezoeker ook weer zelf aan de slag met mooie woorden. Zelf songs of raps schrijven, op zoek naar Utrechtse verhalen of naar het geluid van regen of de smaak van een appel: het is allemaal mogelijk bij één van de schrijfworkshops op zaterdag en zondag!

Wat?Festival Mooie Woorden
Waar?Utrecht, Nederland
Wanneer?24/11/2007 tot 25/11/2007
Meer informatie?Festival Mooie Woorden
Eva Assink
+31 6 18 494 615
info@festivalmooiewoorden.nl
Website