Evenementen

Good Practice Day Talen

Op 25 januari 2008 organiseert het Interfacultair Centrum voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en Nascholing (ICLON) alweer de 8e editie van de succesvolle Good Practice Day Talen. Het centrale thema van deze dag is: STERK talenonderwijs!

Steeds meer middelbare scholen bieden een vorm van versterkt talenonderwijs aan. Is dit de toekomst van attractief en uitdagend moderne vreemde talenonderwijs? Het nieuwe curriculum biedt moedertaaldocenten de ruimte om nieuwe en bestaande vakonderdelen aan te passen. Zorgen deze ontwikkelingen voor sterk talenonderwijs?

De Good Practice Day Talen is dé plek waar docenten de mogelijkheid wordt geboden met elkaar vakdidactische inzichten te delen. Docenten uit het voortgezet onderwijs verzorgen workshops en presentaties, wisselen ervaringen uit met de deelnemers en bediscussiëren met hen de didactische mogelijkheden van hun vak.

De nascholingsdag, die bestemd is voor docenten Nederlands, Duits, Engels, Frans, Chinees en Spaans, bestaat uit een dagvullend programma waarbij een keuze kan worden gemaakt uit een gevarieerd aanbod van presentaties en workshops. Tijdens de lunch is er een uitgebreide uitgeversmarkt. Deelnemers kunnen er de meest recente methodes bekijken en presentaties of workshops van de uitgevers bezoeken. Tevens is er na afloop gelegenheid om tijdens de borrel na te praten over deze dag.

Wat?Good Practice Day Talen
STERK talenonderwijs!
Waar?Leiden, Nederland
Wanneer?25/01/2008 tot 25/01/2008
Meer informatie?Interfacultair Centrum voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en Nascholing
drs. Wibo van der Es en drs. Ad van der Logt
iclonns@iclon.leidenuniv.nl
Website