Evenementen

Rondetafelgesprek in De Rode Hoed en Schrijven en drijven

Op woensdag 9 april organiseert School der Poëzie een rondetafelgesprek met cultuurcoördinatoren en docenten Nederlands van vmboscholen.

Vondel en meer op het vmbo. Is dat een brug te ver? Vmbo-leerlingen op een plezierige manier kennis laten maken met poëzie van Vondel, Egidius, Nijhoff en Lucebert - is dat zinvol? En hoe doe je dat dan? Docenten Nederlands en cultuurcoördinatoren in het vmbo die hier ervaring mee hebben of die het juist willen gaan proberen worden graag uitgenodigd. Samen kunnen we inventariseren of het werkt, hoe het werkt en waarom het werkt.

Het onderwerp wordt ingeleid door Ineke Holzhaus en ter illustratie zal tijdens het rondetafelgesprek een kort optreden zijn van Gysbreght vertolker Ab Gietelink. Gespreksleider is Bertien Minco.

De ronde tafel vindt plaats op woensdag 9 april om 11.00 - 12.30 uur in de kleine zaal van De Rode Hoed, Keizersgracht 102 te Amsterdam. Aansluitend vindt de slotmanifestatie van v e r s plaats: poëzieprogramma's voor kinderen en jongeren in het kader van de VSB Poëzieprijs. Meer informatie is te vinden op www.versgedicht.nl. Mocht u een van de programma's willen bijwonen, aanmelden kan via e-mail: vers@schoolderpoezie.nl of per telefoon + 31 20 330 78 17. Aanmeldingen kunnen worden verwerkt zolang er nog plaats is.

Meer informatie:
www.schoolderpoezie.nl
www.versgedicht.nl

Wat?Rondetafelgesprek in De Rode Hoed en Schrijven en drijven
Waar?Amsterdam, Nederland
Wanneer?09/04/2008
Meer informatie?School der Poëzie
Website