Evenementen

Grenzeloos - conferentie voor 'graduates'

Van 18 t/m 20 september 2008 wordt in Utrecht Grenzeloos georganiseerd: de eerste graduate conference voor letterkundige neerlandici. Verspreid over drie dagen spreken en discussiëren masterstudenten en promovendi die zich bezighouden met literatuur uit de Lage Landen over hun onderzoek.

Het thema van het congres is het overstijgen van grenzen in de brede zin van het woord. Voor dit congres worden graduate students (gevorderde studenten in de specialistische fase van hun opleiding met een interesse voor en ambitie in onderzoek) van over de hele wereld van harte uitgenodigd om zich aan te melden.

Neerlandistiek is klein, maar niet beperkt. De grenzen staan open. Taalbarrières, landsgrenzen en scheidingen tussen vakgebieden worden door neerlandici overschreden. Alleen met dit onbegrensde karakter kan neerlandistiek ook onbegrensd bestaan.

Grenzeloos, de eerste Graduate Conference voor Letterkundige Neerlandici wil ook de grens tussen PhD’s en (Re)Ma studenten open zetten. Beiden vallen onder de noemer graduate student en zij hebben meer gemeenschappelijk dan zij op dit moment in de praktijk ervaren. Deze conferentie wordt mede met steun van de Nederlandse Taalunie georganiseerd.

Wat?Grenzeloos - conferentie voor 'graduates'
Waar?Utrecht, Nederland
Wanneer?18/09/2008 tot 20/09/2008
Meer informatie?grenzeloos@let.uu.nl
Website