Evenementen

Uitmarkt: opening van het Culturele Seizoen

Het is dit jaar op de kop af 25 jaar geleden dat op het Leidseplein in Amsterdam een klein tentenkamp verscheen waarin optredens werden afgewisseld met interviews. Daaromheen kronkelde zich een bescheiden Informatiemarkt. De Uitmarkt in een notendop. Aanleiding was de Kunst-10-Daagse, een muziek- en theater-evenement waar je goedkoop van kon genieten. Je moest dan wel naar het Leidseplein om kaartjes te bemachtigen. De Uitmarkt zorgde voor informatie en voor vertier terwijl je (met volgnummer in de hand) wat rondhing op het plein.

In 25 jaar is de Uitmarkt een begrip geworden als dé Opening van het Culturele Seizoen. Een grootschalige publieksmanifestatie in het laatste weekeinde van augustus waar theatergezelschappen, orkesten, ensembles, theaters, musea, jazz-, wereldmuziek- en popartiesten zichzelf met nieuwe programma's en tentoonstellingen op de podia en informatiemarkt presenteren aan het publiek.

Uiteraard heeft de Uitmarkt zijn eigen website met alle informatie over deze driedaagse manifestatie op het Leidseplein en het Museumplein: www.uitmarkt.nl.

Wat?Uitmarkt: opening van het Culturele Seizoen
Waar?Amsterdam,
Wanneer?23/08/2002 tot 25/08/2002