Evenementen

Lezen en kijken

Veel lezen vergroot je leesvaardigheid en verruimt je woordenschat. Lezen van literatuur scherpt je intelligentie, kweekt inzicht en begrip voor de ander en het andere. Literatuur leert je vragen stellen, is verontrustend en maakt het zekere onzeker. Sommigen beweren zelfs dat lezen een beter mens van je maakt.

Maar zijn deze vermeende effecten voorbehouden aan de literatuur? Is hetzelfde niet ook te bereiken via het beeld (televisie, films, games?) Wat heeft het woord dat het beeld niet heeft? Wat is eigenlijk de legitimering van leesbevordering? Op deze conferentie ondernemen we een zoektocht naar het antwoord op deze vragen.

Wie
Gerenommeerde sprekers uit o.a. Canada, Duitsland, Frankrijk en Nederland, op het gebied van leesbevordering, functies van lezen, games en film

Waar
De Rode Hoed - Amsterdam

Wanneer
Vrijdag 21 november 2008

Hoe
Plenaire lezingen van bekende auteurs en wetenschappers en discussiemomenten

Inschrijven
In augustus vindt u specifieke informatie over de aanmeldingsprocedure op de website www.lezen.nl en in het tijdschrift Lezen. Ook zullen dan de sprekers bekend gemaakt worden, alsmede de dagindeling en kosten die verbonden zijn aan deelname aan de conferentie.

Wat?Lezen en kijken
Internationale conferentie
Waar?Amsterdam, Nederland
Wanneer?21/11/2008
Meer informatie?Stichting Lezen Nederland
Mirjam van Vliet
(+31)(0)20-6230566
mvanvliet@lezen.nl
Website