Evenementen

Week van de alfabetisering

Van maandag 8 tot en met zaterdag 13 september 2008 vindt de Week van de Alfabetisering plaats. Maandag 8 september is het Wereldalfabetiseringsdag, uitgeroepen in 1996 door UNESCO om zo wereldwijd de aandacht te vestigen op het belang van taal, lezen en schrijven.

De Week van de Alfabetisering wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. In de Week staat dit jaar het thema Geletterdheid raakt ons allemaal centraal.

Activiteitenoverzicht

In de Week van de Alfabetisering worden dagelijks activiteiten georganiseerd waarin het belang van geletterdheid centraal staat. Een aantal van de landelijke activiteiten wordt georganiseerd dankzij een subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vanuit het Aanvalsplan Laaggeletterdheid 2006-2010 'Van A tot Z betrokken'. Zo organiseert het Centrum voor Innovatie van Opleidingen (CINOP) dit jaar Wereldalfabetiseringsdag. Stichting Lezen & Schrijven is betrokken bij een aantal andere activiteiten. Ook andere organisaties hebben activiteiten opgezet met als doel een landelijke uitstraling.

Zie op de website voor het volledige activiteitenoverzicht: www.weekvandealfabetisering.nl

 

Wat?Week van de alfabetisering
Waar?[verschillende locaties], Nederland
Wanneer?08/09/2008 tot 13/09/2008
Meer informatie?Website