Evenementen

ERK-symposium

Studenten en docenten van de Plantijn Hogeschool Antwerpen organiseren op donderdag 5 februari 2009 een symposium in het Antwerpse Provinciehuis over het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Moderne Vreemde Talen (ERK). Deze studiedag zal volledig in het teken staan van het ERK en zal gevuld zijn met lezingen, workshops, woorden en beelden, woord en zang uit België, Nederland en diverse andere landen.

Ter gelegenheid van het Europese Jaar van de talen, in 2001, bracht de Raad van Europa het Europees Referentiekader (ERK) uit: een eenvoudige maar vooral eenvormige niveau-indeling voor de beheersing van de moderne vreemde talen in Europa. Aan de hand van zes nauwkeurig omschreven taalniveaus kan elke taalgebruiker, van heinde of van verre, zijn taalvaardigheden (laten) toetsen en met anderen vergelijken. Niet alleen (hoge)scholen (in het buitenland) maar ook internationale bedrijven hanteren steeds meer dit schema.

Het symposium is opgezet met het doel om de bekendheid met het ERK bij alle taallectoren aan de hogescholen in Vlaanderen en Brussel en bij de taalprofessionals bij bedrijven te vergroten. Aan deze dag zullen het Goethe Institut, het Instituto Cervantes, het Taaluniecentrum Nederlands als Vreemde Taal en de Fontys Lerarenopleiding in Tilburg hun medewerking verlenen. Vertaling aanwezig.

Voor inschrijving en meer informatie over dit symposium kunt u vanaf 1 december terecht bij Myriam Baeten, tel. +32-(0)3-220 55 20 / e-mail myriam.baeten@plantijn.be.
Voor inhoudelijke informatie: Gilbert Druant, lector en organisator, tel. +32-(0)475-84 30 79 / e-mail druantwoord@scarlet.be.
U kunt ook surfen naar http://www.plantijn.be
Voor meer informatie over het ERK kunt u kijken op http://taalunieversum.org/onderwijs/publicaties/

Wat?ERK-symposium
Studiedag over het Europees Referentiekader door Plantijn Hogeschool Antwerpen
Waar?Antwerpen, Provinciehuis, België
Wanneer?05/02/2009
Meer informatie?Plantijn Hogeschool Antwerpen
Myriam Baeten
+32-(0)3-220 55 20
+32-(0)3-220 55 29
myriam.baeten@plantijn.be
Website