Evenementen

ELV Zomercursus Literair Vertalen 2008

Van 25 augustus tot 5 september organiseert het Expertisecentrum Literair Vertalen weer een Zomercursus Literair Vertalen voor vertalers uit het Nederlands. Doeltalen zijn dit jaar het Koreaans en Roemeens. Het programma omvat intensieve praktische vertaalworkshops in de middagen, voor elk van beide doeltalen apart. Tijdens de workshops wordt gewerkt aan vertalingen die de deelnemers van tevoren hebben voorbereid. Daarnaast zijn er in de ochtenduren algemene lezingen en forumgesprekken in het Nederlands voor alle deelnemers tezamen. De vertaaldocenten zijn zelf vertaler.

De Zomercursus Literair Vertalen is bedoeld voor beginnende vertalers uit het Nederlands, met een uitgesproken en beroepsgerichte belangstelling voor het vak van literair vertaler. Vereisten voor toelating:
- Moedertaalspreker (native speaker) van de doeltaal, dus of Koreaans of Roemeens;
- Uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en stilistische vermogens in de eigen taal;
- Goede passieve en behoorlijke actieve kennis van het Nederlands en belangstelling voor literatuur;
- Opleiding op niveau van HBO / Hogeschool of daarmee vergelijkbare beroepservaring;
- Vertaalervaring, bijvoorbeeld opgedaan in het kader van een studie Nederlands of andere opleiding, of als vaktekstvertaler; literaire vertaalervaring strekt tot aanbeveling.
Per taal kunnen 6 à 7 deelnemers worden toegelaten. Selectie vindt plaats op grond van een (anonieme) proefvertaling. De vertalingen moeten tussen 6 mei en 1 juni 2008 worden gemaakt. Als het aantal aanmeldingen voor een van de talen erg hoog is, wordt een voorselectie gemaakt, waarbij gekeken wordt naar vooropleiding, vertaalervaring en motivatie.

Kijk voor meer informatie bij Cursussen.

Wat?ELV Zomercursus Literair Vertalen 2008
Waar?Antwerpen, België
Wanneer?25/08/2008 tot 05/09/2008
Meer informatie?Expertisecentrum Literair Vertalen
+31 (0)30 253 6026
Expertisecentrum Literair Vertalen Universiteit Utrecht Trans 10 NL-3512 JK Utrecht
literair.vertalen@let.uu.nl
Website