Evenementen

Conferentie Het Schoolvak Nederlands

Op vrijdag 14 november zullen Frits van Oostrom en Adriaan van Dis de 17e conferentie Het Schoolvak Nederlands openen met een gesprek over taal, literatuur en school. Hierna ontrolt zich een conferentie met een recordaantal presentaties door en voor docenten Nederlands uit Vlaanderen en Nederland, namelijk 90.

Vooral de verschillende taalvaardigheden, zoals beoefend in het voortgezet / secundair onderwijs, worden van diverse kanten belicht. Parallel lopen echter ook programma’s voor het hoger onderwijs (m.n.hbo en pabo) en het basisonderwijs. Voor leraren basisonderwijs wordt een reeks presentaties verzorgd over vrijwel alle aspecten van het onderdeel ‘taal’. Tegelijk, echter, is er ook ruime aandacht voor NT2-onderwijs op diverse niveaus en voor literatuur. Tot dit laatste draagt onder andere de Stichting Lezen bij. De organisatie is erin geslaagd ook jongere docenten bij het programma te betrekken.

Na de drukbezochte vorige aflevering van HSN in Gent, vindt de tweedaagse HSN-conferentie, ondersteund door de Nederlandse Taalunie, dit jaar weer plaats in Nederland: Utrecht, hogeschool Domstad. In de centrale ruimte van het gebouw zullen uitgeverijen en organisaties recent materiaal laten zien. Nadere informatie, meer specifiek over het programma, biedt de weblocatie www.hetschoolvaknederlands.org . Daar kan men zich ook inschrijven. Dit jaar is de conferentie zeer gastvrij voor studenten: zij betalen alleen lunches en consumpties.

Wat?Conferentie Het Schoolvak Nederlands
Waar?Utrecht,
Wanneer?14/11/2003 tot 15/11/2003