Evenementen

Dag van de Nederlandse taal en cultuur

Het Docentenplatform Oost-Europa Neerlandistiek (DOEN) organiseert op 23 april 2009 aan de Staatsuniversiteit te Sint-Petersburg de Dag van de Nederlandse Taal en Cultuur. Dit is een tweejaarlijkse internationale bijeenkomst van studenten en docenten Nederlands uit de regio.

Het thema van het congres is "De geschiedenis van Nederland en Vlaanderen”. Verwacht wordt dat aan de bijeenkomst ruim 100 mensen zullen deelnemen, waaronder 80 studenten. De studenten en docenten zijn afkomstig van 8 Russische universiteiten en van universiteiten uit Wit-Rusland en de Oekraïne. De werktaal van het congres is Nederlands. Rond het gekozen thema presenteren de studenten tijdens het congres een voordracht in het Nederlands.

Aan het congres nemen ook de winnaars van de vertaalwedstrijd 2009 deel. In het tweede deel van het congres zullen de beste vertalingen uit deze competitie worden gepresenteerd. Dan zullen ook de prijzen aan de winnaars worden uitgereikt. Het derde deel van de dag wordt besteed aan een cultureel programma.

Voor meer informatie over deze dag kunt u contact opnemen met Larissa Shishulina (MGIMO Universiteit Moskou), voorzitter van het docentenplatform DOEN. E-mail: scand@mgimo.ru

Wat?Dag van de Nederlandse taal en cultuur
Bijeenkomst studenten en docenten in St. Petersburg
Waar?St. Petersburg, Rusland
Wanneer?23/04/2009
Meer informatie?Docentenplatform Oost-Europa Neerlandistiek (DOEN)
Larissa Shishulina
scand@mgimo.ru