Evenementen

Zomercursussen Nederlands aan de Indiana University

Van mei tot juli 2009 zullen aan de Indiana University in Bloomington (USA) weer de speciale cursussen van het Summer Dutch Institute worden gehouden. De cursussen worden gehouden van:
11 tot 15 mei - cultuurcursussen
18 mei tot 10 juli - taalcursussen

De cursussen zijn gericht op studenten die Nederlands willen gaan studeren of al studeren aan de universiteiten en colleges binnen de Verenigde Staten en Canada. Op basis van de voorgaande jaren gaat men ervan uit dat er ongeveer 15 tot 20 studenten Nederlands zullen deelnemen. Daarnaast worden twee korte cultuurcursussen in het Engels aangeboden (voorafgaand aan de taalcursussen) waaraan naar verwachting in het totaal 30 studenten zullen deelnemen. De titels van deze cursussen zijn: Nordic and Dutch Art 1850-1950 en Migration and Integration from Nordic and Dutch Perspectives.

In principe bestaat het zomerprogramma uit twee onderdelen: de taalcursus en de twee korte cultuurcursussen. De cultuurcursussen staan echter ook open voor studenten die alleen in dat onderdeel van het programma geïnteresseerd zijn. De taalcursus duurt 8 weken en de twee cultuurcursussen worden een week eerder aangeboden.

Het Summer Dutch Institute wordt gesponsord door het West European Studies National Resource Center met de financiële ondersteuning van de U.S. Department of Education Title VI funds, en met steun van de Universiteit van Minnesota. Verder levert ook de Nederlandse Taalunie een financiële bijdrage aan deze cursussen. Hier kan men de basisvaardigheden leren van de taal die in Nederland en België gesproken wordt. Zowel spreekvaardigheid, luistervaardigheid als schrijven, lezen, cultuur en vele andere zaken maken deel uit van het programma. Het lesprogramma voor deze cursussen werd ontwikkeld door Esther Ham, hoofd van het programma Nederlands aan de Universiteit van Indiana sinds 2001.

Wat?Zomercursussen Nederlands aan de Indiana University
speciale programma's
Waar?Indiana University, Bloomington (USA), Verenigde Staten
Wanneer?11/05/2009 tot 10/07/2009
Meer informatie?Esther Ham, docent Nederlands
eham@indiana.edu
Website