Evenementen

Aspects of Legal Interpreting and Translation

Europese beroepsfederatie voor gerechtsvertalers en -tolken in de steigers

Van donderdag 26 november tot zaterdag 28 november wordt in Antwerpen aan de Lessius Hogeschool een congres gehouden over 'Aspects of Legal Interpreting and Translation'. Ter gelegenheid van het congres wordt EULITA boven de doopvont gehouden. Het congres bestaat uit twee delen. De eerste dag wordt EULITA officieel opgericht. De twee volgende dagen worden gewijd aan reflecties over verschillende aspecten van het juridisch vertalen en tolken.

EULITA staat voor 'European Legal Interpreters and Translators Association'. Het doel is een internationale beroepsfederatie op te richten die zich inzet voor een kwaliteitsvolle justitie zonder taal- of cultuurbarrières, zodat gelijke toegang tot het gerecht voor iedereen gegarandeerd kan worden. EULITA wil een Europese koepelorganisatie worden voor bestaande en nog op te richten nationale beroepsfederaties van gerechtsvertalers en -tolken. Ook algemene beroepsfederaties van vertalers en tolken zullen kunnen toetreden. In landen waar nog geen specifieke beroepsvereniging voor gerechtsvertalers en -tolken actief is, wil EULITA helpen met de oprichting. Ook individuele vertalers en tolken die willen bijdragen aan de kwaliteitsverbetering van het gerechtsvertalen en -tolken zijn welkom.

EULITA is een EU-project dat met financiële steun van het Criminal Justice Programme van de Europese Commissie wordt gerealiseerd. De projectpartners zijn de Lessius Hogeschool (Antwerpen), de Heriot-Watt University (Edinburgh) en de Universiteit van Ljubljana (Slovenië), en daarnaast ook een aantal beroepsorganisaties: de Poolse beroepsfederatie van beëdigde en gespecialiseerde vertalers, de Spaanse beroepsfederatie van beëdigde gerechtsvertalers en -tolken, de Finse beroepsfederatie van vertalers en tolken, de FIT (Fédération Internationale des Traducteurs) en de AIIC (Association Internationale des Interprètes de Conférence).

Wat?Aspects of Legal Interpreting and Translation
Waar?Antwerpen,
Wanneer?26/11/2009 tot 28/11/2009
Meer informatie?EULITA
Francis Note
francis.note@lessius.eu
Website