Evenementen

Speed Dating with the Low Countries (NY400)

Op 10 september 2009 zal de 'Dag van het Nederlands' worden gehouden op de campus van de Columbia University in New York. Het is een cultureel programma waarin de Nederlandse taal en de Nederlandstalige cultuur op verschillende manieren worden gepresenteerd. Het boek Cookies, Coleslaw and Stoop. The Influence of Dutch on the North-American Languages (in het Nederlands: Yankees, Cookies en Dollars. De invloed van het Nederlands op de Noord-Amerikaanse talen) van Nicoline van der Sijs zal worden gepresenteerd door een vertegenwoordiger van het ministerie van OCW.

Het programma begint om 13:00 met een plenaire bijeenkomst. Percussiegroep Dynamo treedt op tot het moment dat Peter Schoenaerts van theatergroep Fast Forward het publiek welkom heet. Fast Forward brengt een ludieke intro over Amerika-Nederland-Vlaanderen en de invloed van het Nederlands op het Engels en omgekeerd. Vervolgens wordt de opzet uitgelegd. Het publiek kan kiezen uit verschillende sessies van een half uur in verschillende ruimtes. In elk van deze ruimtes wacht een stukje Nederlandstalige cultuur, waaronder literatuur (Stefan Brijs, Tommy Wieringa), muziek (Sarah Bettens, Spinvis) en geschiedenis (Russell Shorto).

Op 11 september 2009 wordt het programma van de Speed Date in gewijzigde vorm hernomen in The Times Center, in samenwerking met Flanders House.

Information in English

Programmaschema

Wat?Speed Dating with the Low Countries (NY400)
Dag van het Nederlands in New York
Waar?New York, Verenigde Staten
Wanneer?10/09/2009 tot 12/09/2009
Meer informatie?Nederlandse Taalunie, Columbia University, Flanders House
Liesbet Vannyvel

Columbia University
Roone Arledge Auditorium
2920 Broadway (115 St)
New York, NY

Flanders House
The TimesCenter
242 West 41st St
New York, NY 10018


lvannyvel@taalunie.org