Evenementen

Gedichtendag 2010

Gedichtendag is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Op 28 januari 2010 staat de poëzie al voor de elfde keer centraal. Kranten, tijdschriften, het internet, radio en televisie gonzen die dag iets poëtischer. Honderden scholen, bibliotheken, boekhandels, bedrijven en particulieren organiseren evenzoveel activiteiten: voordrachten, lezingen, tentoonstellingen, poëzie-wandelingen, schrijfwedstrijden...

2010: Tweetalige Gedichtendagbundel
Naast de lessuggesties voor het onderwijs en de Gedichtendagprijzen is de Gedichtendagbundel een gewaardeerde traditie. Ieder jaar nodigt Poetry International een dichter uit voor het schrijven van deze speciale uitgave. Voor 2010 is Tsjêbbe Hettinga benaderd, wiens werk verschijnt bij Friese Pers Boekerij. Hij stelde voor de gelegenheid de bundel Oan leech en Stêd Niks foarby | Aan schor en Stad Niks voorbij samen. De bundel bevat twee lange gedichten, zowel in het Fries als in het Nederlands. De bekende dichter Benno Barnard verzorgde de Nederlandse vertaling.

Organiseert u zelf iets voor Gedichtendag 2010? Laat het weten en nodig iedereen uit via www.gedichtendag.org. Scholen kunnen inspiratie opdoen in de lessuggesties die voor het onderwijs zijn samengesteld.

Wat?Gedichtendag 2010
Waar?, België en Nederland
Wanneer?28/01/2010
Meer informatie?Poetry International en Stichting Lezen Vlaanderen
Website