Evenementen

Meeslepend literatuuronderwijs

Groots en meeslepend wil ik leven...
Op de jaarlijkse conferentie literatuur wordt in gegaan op mogelijkheden om de leerlingen te laten kennismaken met de wereld van de literatuur op een manier die diepgang aanbrengt en tegelijkertijd motiverend is, voor docenten én leerlingen. APS biedt zes workshops waarvan deelnemers er drie kunnen kiezen:

Workshop 1
Verschillen in leesniveaus en passende opdrachten. Leerlingen bevinden zich in verschillende fasen van ontwikkeling als het gaat om literaire competentie. Wat betekent dat voor de lessen?

Workshop 2
Film en literatuur. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we na hoe het gebruik van film in de literatuurles een brug kan slaan tussen literatuur en de leerlingen.

Workshop 3
Literatuurgeschiedenis vanuit meervoudige intelligentie. Rekening houden met de verschillende manieren van leren, verrijkt het onderwijs in de literatuurgeschiedenis met gedifferentieerde lesontwerpen en verwerkingsopdrachten.

Workshop 4
Literaire verwerkingsopdrachten bij de moderne vreemde talen. Boeiende verwerkingsopdrachten stimuleren het lezen van boeken en brengen diepgang aan.

Workshop 5
Toneel en literatuur. Toneel is vaak een ondergeschoven kindje in de literatuurles, terwijl daar juist zo veel mee te doen is.

Workshop 6
Poëzie. Leerlingen zien poëzie dikwijls als moeilijk en ontoegankelijk. Niets is minder waar. Hoe maak je poëzie aantrekkelijk en toegankelijk voor leerlingen?

De thema's van de workshops worden ook als maatwerk aangeboden.

Tijd: 9.30 - 16.00 uur
Kosten: € 315,- inclusief materiaal en catering. Tweede en volgende deelnemer van dezelfde school € 275,-

Wat?Meeslepend literatuuronderwijs
Conferentie
Waar?Utrecht, Nederland
Wanneer?24/03/2010
Meer informatie?APS
Geppie Bootsma
(0031)(0)30 - 28 56 883
voortgezetonderwijs@aps
Website