Evenementen

Kinderboekenweek

Een dikke week feest rond het kinderboek. De 56e Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 6 t/m zaterdag 16 oktober 2010. Het motto is De Grote TekenTentoonstelling - beeldtaal in kinderboeken. Mirjam Oldenhave schrijft het Kinderboekenweekgeschenk Mees Kees - In de gloria. Het Kinderboekenbal, de officiële opening van de Kinderboekenweek, vindt plaats op dinsdagavond 5 oktober 2010.

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten. Tijdens de Kinderboekenweek is een speciale uitgave verkrijgbaar. Dit Kinderboekenweekgeschenk wordt gratis door de boekhandel weggegeven bij aankoop van ten minste € 10 aan kinder- of jeugdboeken.

Lespakket voor de basisschool

Voor het basisonderwijs stelt de Stichting CPNB een lespakket samen dat scholen in het voorjaar bij de boekhandel kunnen bestellen. Dit pakket bevat o.a. het Kinderboekenweekgeschenk, het Prentenboek, affiches, de Kinderboekenmolen, De Voorleesgids en een lesbrief die allerlei suggesties geeft voor lessen rond boeken en lessen over het thema van de Kinderboekenweek.

Wat?Kinderboekenweek
Waar?, Nederland
Wanneer?06/10/2010 tot 16/10/2010
Meer informatie?CPNB
Website