Evenementen

BVNT2-studiedag over woordenschat

Woordenschatsverwerving is ongetwijfeld een van de belangrijkste elementen in het leren van een taal. Het is dan ook verwonderlijk dat er in de afgelopen jaren bij studiedagen betrekkelijk weinig aandacht is besteed aan dit boeiende thema. Nochtans leeft de vraag naar efficiënt omgaan met woordenschat in de klas heel sterk bij onze docenten.

Om aan die vraag tegemoet te komen organiseren Het Perspectief Gent en de BVNT2  op vrijdag 5 maart 2010 gezamenlijk een studiedag over Woordenschat in het talenonderwijs. 

Programma

10.00u-10.45u:  Verwelkoming en inschrijving

10.45u-12.30u:  Plenaire zitting
Met voordrachten door de keynote sprekers Dave Willis en Jane Willis (UK). Dave en Jane zijn beiden bekende namen uit de wereld van Engels als Tweede/Vreemde Taal.

12.30u-13.15u: 
Broodjeslunch

13.15u-14.30u:  Workshopronde
Keuze uit:
Een aansluitende meet & greet met de keynote sprekers of een van de workshops met sprekers uit Nederland en Vlaanderen De workshops zijn praktisch van aard en behandelen diverse thema's rond woordenschats- verwerving in de klas. De sessies duren 75 minuten om de workshopaanbieders en de deelnemers de kans te geven het gekozen onderwerp voldoende uit te diepen. Genodigde sprekers voor de workshops zijn:

Helga van Loo, Instituut voor Levende Talen, Leuven: actief woordenschat leren
Heidi de Niel, KU Leuven: selectie en ordening van woordenschat
Simon Verhallen, UVA Amsterdam: woordenschat en het ERK
Jan Strybol, Het Perspectief Gent: gouden regels in woordenschats- oefeningen

14.40u - 15.30u: Uitwisseling en weetjes
Jane Willis behandelt een aantal vooraf ingestuurde woordenschatsoefeningen van deelnemers. Hierbij ook een oproep om materiaal op te sturen dat interessant kan zijn voor elke taalleerkracht.
Uniek is de mogelijkheid in gesprek te gaan met een 'huiskamergroep' uit Utrecht (via het net).
Verder worden er ook praktische tips uitgewisseld in de vorm van mini-presentaties. Iedere deelnemer die zich geroepen voelt, kan gedurende 5 minuten (en niet meer!) een weetje delen: een goede site, een type oefening, een project, een positieve ervaring...
Woordenschat en ICT: presentatie van ICT-tools handig voor woordenschat!

15.30u-16.15u:  Afsluitende borrel


Vervolg
Voor de BVNT2 is de studiedag in Gent het eerste deel van een tweeluik rond woordenschat. Op vrijdag 23 april vindt in Utrecht een tweede luik plaats, waar onder andere zal worden voortgebouwd op de ervaringen in het eerste deel.


Waar en wanneer
De studiedag van 5 maart vindt plaats in de gebouwen van Het Perspectief, Henleykaai 83, 9000 Gent.

Prijs
Deelname (inclusief broodjesmaaltijd) kost € 30 voor BVNT2-leden en € 50 voor niet-leden.


Inschrijven
Het aantal plaatsen is beperkt tot 120. Gezien het aanbod van onze sprekers, vermoeden we dat de studiedag snel zal volgeboekt zijn. Als u zeker wilt zijn van deelname kunt zich nu reeds inschrijven via deze link: http://www.hetperspectief.net/studiedag.php

De betaling gebeurt via overschrijving. U krijgt daarvoor de nodige gegevens  toegestuurd. Pas na betaling bent u definitief ingeschreven.

Wat?BVNT2-studiedag over woordenschat
Waar?Gent, België
Wanneer?05/03/2010
Meer informatie?BVNT2
Website