Evenementen

Debat over belang literaire tijdschriften

De Vereniging Literaire Tijdschriften organiseert samen met De Rode Hoed in Amsterdam op 6 april de avond Tegen de barbaren, een debat over het belang van literaire tijdschriften. Op de avond zullen onder meer de redacties van De Gids, De Revisor, Hollands Maandblad, Tirade in discussie treden over het nut en de noodzaak van literaire tijdschriften. Het aantal abonnees bij de literaire magazines daalt. Revolver, Raster, Bunker Hill stopten er de afgelopen jaren mee.

Het was niet alleen kommer en kwel, er waren ook veel vernieuwingen bij de tijdschriften. Tirade ging online, DW B is een samenwerking aangegaan met Papieren Man, Koud Bloed en Eisner en De Reactor werden nieuw gelanceerd, De Tweede Ronde werd omgedoopt tot KortVerhaal, Yang en Nieuwzuid fuseerden tot nY. Daarnaast startten een aantal literaire tijdschriften het samenwerkingsverband Vereniging Literaire Tijdschriften, die de distributie, promotie en relaties met de overheid moet coördineren.

Tijdens het debat op 6 april zullen er naast discussies ook gesproken columns, videoboodschappen en muziek zijn. De avond start om 20 uur in De Rode Hoed in Amsterdam, reserveren kan via degids@uitgeverijenaab.nl.

Wat?Debat over belang literaire tijdschriften
Waar?Amsterdam, Nederland
Wanneer?06/04/2010
Meer informatie?Vereniging Literaire Tijdschriften
Esther Wils
degids@uitgeverijenaab.nl.
Website