Evenementen

Innovatielunch over terminologiebeheer

Op donderdag 29 april vindt er bij het departement Vertaalkunde van de Hogeschool Gent een innovatielunch plaats met als thema "taaltechnologie voor eenduidige communicatie".

Organisaties besteden aanzienlijk veel tijd en middelen aan de creatie van termen om een bepaald merk, bedrijf of product te positioneren in de markt. Voorbeelden zijn de PlayStation 3 van Sony versus de Wii van Nintendo, de iPhone van Apple versus de RIM Blackberry en de technologie "Blue Efficiency" van Mercedes versus de milieulijn "Efficient Dynamics" van BMW. Een eenduidig en gecentraliseerd terminologiebeheer leidt tot een efficiënte productie en standaardisatie van (meertalige) inhoud. Daarnaast is het ook onontbeerlijk voor indexering en "intelligent informatiebeheer" waarbij semantische interoperabiliteit cruciaal is. Denk maar aan de enorme hoeveelheden digitale informatie die elke dag gesorteerd moeten worden: e-mails, chats, documenten, presentaties, kalenders, projecten, e-vergaderingen, etc.

Aan de hand van twee testcases uit de pharmasector en de automobielsector wordt tijdens de lunch aangetoond hoe taaltechnologie bedrijven en organisaties concreet kan bijstaan in hun tekstproductie. Na de lezing volgt er een debat waarin dieper kan worden ingegaan op specifieke vragen en noden van de deelnemers. De spreker is Veronique Hoste, hoofd van het LT3 Language and Translation Technology Team aan de Hogeschool Gent.

Wat?Innovatielunch over terminologiebeheer
Waar?Departement Vertaalkunde Hogeschool Gent , België
Wanneer?29/04/2010 tot 29/04/2010
Meer informatie?Hogeschool Gent
Website