Evenementen

Dag van het Literatuuronderwijs

De Dag van het Literatuuronderwijs is een tweejaarlijks symposium voor allen die zich bezighouden met literatuureducatie, vooral voor docenten Nederlands, docenten moderne vreemde talen en professioneel geïnteresseerden. Het doel is gerichte (praktische) informatie aan te reiken en uitwisseling met vakgenoten en collega's.

Hoe gaat het onderwijs om met de relatie tussen fictie en werkelijkheid is het thema van de Dag van het Literatuuronderwijs 2010. Het vakgebied is sterk in beweging. Voor leerkrachten is het, mede door de hoge werkdruk, ondoenlijk om op eigen kracht van alle ontwikkelingen op de hoogte te blijven. In het aantrekkelijke en inspirerende programma komen actuele onderwerpen die in het (literatuur)onderwijs spelen aan de orde. Een groot aantal schrijvers werkt mee aan de lezingen en workshops. Tot nu toe zijn de volgende auteurs bevestigd:

  • Kader Abdolah,
  • Piet Calis,
  • Ramsey Nasr,
  • Pieter Steinz,
  • Franca Treur,
  • Edward van de Vendel.


Waar en wanneer
De Dag van het Literatuuronderwijs vindt plaats op 2 december 2010 in de Doelen te Rotterdam.

Kostprijs
Een toegangskaart kost € 149,00. Deze prijs is inclusief koffie, thee, een luxe lunch, congresmap en het Handboek Literatuuronderwijs 2011-2012. Een nascholingscertificaat wordt u voor de kerstvakantie toegestuurd.


Inschrijven
Kaarten kunt u hier bestellen.

Wat?Dag van het Literatuuronderwijs
Over feit en fictie
Waar?Rotterdam, Nederland
Wanneer?02/12/2010
Meer informatie?Passionate Bulkboek, Stichting Lezen, SSS
(00)(31)(0)10-2762626
info@dagvanhetliteratuuronderwijs.nl
Website