Evenementen

Dag van de alfabetisering 2010

Woensdag 8 september is de internationale Dag van de Alfabetisering. Op deze dag krijgt alfabetisering wereldwijd aandacht, dus ook in het Nederlandse taalgebied. In Nederland wordt hieraan dit jaar aandacht geschonken in 's-Hertogenbosch.

Het wordt een smaakmakende dag vol ingrediënten om laaggeletterdheid aan te pakken. Een grote groep professionals en betrokkenen bij het onderwerp laaggeletterdheid gaat aan de slag met het thema Taal smaakt naar meer!. H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden en demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) zijn ook op deze dag aanwezig.

Bedrijven, gemeenten en onderwijsinstellingen laten zien hoe laaggeletterdheid succesvol aangepakt kan worden. Interessante ontwikkelingen op het thema worden gepresenteerd én natuurlijk worden de winnaars van de Nationale Alfabetiseringsprijzen 2010 bekendgemaakt.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden of heeft u een vraag over de Dag van de Alfabetisering, dan kunt u dit aangeven via info@dagvandealfabetisering.nl.

Meer informatie

www.taalsmaaktnaarmeer.nl

Wat?Dag van de alfabetisering 2010
Waar?'s-Hertogenbosch, Nederland
Wanneer?08/09/2010
Meer informatie?Stichting Lezen en Schrijven
Website