Evenementen

Conferentie Poëzie in de klas

Speelsheid in het taalonderwijs helpt. Ook zwakkere leerlingen blijken met poëzie vaak te motiveren tot betere taalbeheersing. Poëzie in de klas kan tot verrassende resultaten leiden. Maar hoe pak je het aan als leerkracht? Over de actuele didactische mogelijkheden voor het schrijven en lezen van gedichten organiseert Stichting Poëziepaleis een studienamiddag.

Programma

Stichting Poëziepaleis is bekend van de dichtwedstrijden Doe Maar Dicht Maar en Kinderen en Poëzie. Voor de conferentie stelde de organisatie een afwisselend en praktijkgericht programma rond creatieve taallessen samen, met sprekers uit Nederland en Vlaanderen. Onder meer Edward van de Vendel, Ted van Lieshout, Dirkje Ebbers, Theo Witte, Jos van Hest, Lies van Gasse, Ilonka Verdurmen en Rense Sinkgraven zullen aanwezig zijn.

Praktisch

De conferentie is bedoeld voor leerkrachten uit alle onderwijssectoren, van lager (primair) tot secundair (voortgezet) onderwijs. Ze vindt plaats op woensdagnamiddag 6 oktober 2010 in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. De deelnameprijs bedraagt 100 euro (workshops, lesmaterialen en borrel).

Wat?Conferentie Poëzie in de klas
Waar?Amsterdam, Nederland
Wanneer?06/10/2010
Meer informatie?Poëziepaleis
Website