Evenementen

Prozafestival Het Grote Gebeuren

Op 12, 13 en 14 november 2010 zal in Groningen voor de tweede maal prozafestival Het Grote Gebeuren plaatsvinden. Het thema van dit jaar is Nederland versus België. Van oudsher wordt de Hollanders toegedicht soberder en kaler te schrijven dan de Vlamingen. Die laatsten zouden grossieren in wolliger en bloemrijker taalgebruik. Reden genoeg om de proef op de som te nemen: tijdens Het Grote Gebeuren zullen vele Vlaamse en Nederlandse auteurs komen optreden. Typisch Hollandse schrijvers als A.L. Snijders en Jan Siebelink naast Vlaamse scribenten als Tom Lanoye en Leo Pleysier.

Het programma van het festival omvat onder andere een filmavond met Jan Siebelink en regisseur Pieter Verhoeff en de vertoning van de documentaire Het onzegbare, een boekenmarkt met Noordelijke uitgevers, de uitreiking van de prijs voor het Beste Groninger Boek, een brunch met Tom Lanoye, een debat over het thema met Benno Barnard, Annette Portegies, Christophe Vekeman, Marc Reugebrink en Arjen Fortuin, een voorstelling van Kamagurka over Nederlanders en Belgen, en interviews met en voordrachten door Herman Brusselmans, Sanneke van Hassel, Leo Pleysier, A.L. Snijders en Wouter Godijn. De muziek wordt verzorgd door Jan Veldman en Meindert Talma.

Het Grote Gebeuren vindt plaats te Groningen in Forum/Images, Hereplein 73, en Bibliotheek Groningen, Oude Boteringestraat 18. Voor exacte tijden, locaties, ticketinfo en het volledige programma, kijk op de website.

Wat?Prozafestival Het Grote Gebeuren
Nederland versus België
Waar?Groningen, Nederland
Wanneer?12/11/2010 tot 14/11/2010
Meer informatie?Stichting Literaire Activiteiten Groningen
Roos Custers
(0031)(0)6-13757393
rooscusters@hetgrotegebeuren.nl
Website