Evenementen

Papieren tijgers?

Kan de literatuurkritiek in dag- en weekbladen maar beter helemaal worden afgeschaft? Is het internet een veilige thuishaven voor kwaliteitsrecensies? De Leeswolf, het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) en het Letterenhuis debatteren met u over de plaats van literatuurkritiek in de media. Waar moet het heen met de onze literatuurkritiek? De recensenten zelf lijken in twee kampen verdeeld.

Matthijs de Ridder (De Reactor) vindt dat een kritisch discours onmogelijk wordt in een omgeving waar de centen en de markteconomie volop primeren - in de gedrukte media, dus. Hij ziet de toekomst van de literatuurkritiek vooral op het internet. Frank Hellemans van Knack verwijt Matthijs de Ridder net dat hij de kritiek naar selectieve online niches wil verbannen. Wie het pad naar de internetkritiek kiest, is laf, vindt Hellemans.

De twee recensenten gaan met elkaar en met Eva Berghmans (De Standaard) in gesprek op donderdag 28 oktober in het Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22, 2000 Antwerpen. Kevin Absilis (onderzoeker UA) en Harold Polis (uitgever) leiden het debat in. Inschrijven kan tot 10 oktober op jen.degroeve@bibliotheek.be. De toegang is gratis.

Wat?Papieren tijgers?
De plaats van literatuurkritiek in de media
Waar?Antwerpen, België
Wanneer?28/10/2010
Meer informatie?De Leeswolf, Vlaams Fonds voor de Letteren, AMVC Letterenhuis
jen.degroeve@bibliotheek.be
Website