Evenementen

Masterclass taal- en spraaktechnologie voor de overheid

Aan de Nyenrode Business Universiteit wordt een masterclass over taal- en spraaktechnologie (TST) georganiseerd welke speciaal gericht is op overheden met interesse voor ICT-oplossingen rondom taal, spraak en zoeken.

In de masterclass worden diverse concrete praktijktoepassingen besproken, waaronder slimme zoekmachines (informatie vinden in video en spraak, meertalig zoeken, zoekvraagverrijking, etc.), automatische schrijfhulp (controle op correcte en duidelijke taal), kennismanagement, vaktaalbeheer, business intellegence, opinie-mining, spraak­herkenning (voor contact centers, bedieningssystemen, etc.), voorleesmachines, gegevensclassificatie, geautomatiseerde antwoord- en registratie­systemen, etc.

De dagvullende masterclass vindt plaats op de campus van Nyenrode Business Universiteit. Na afloop van de masterclass heeft u een goed beeld van de wijze waarop TST uw bestaande dienstverlening kan ondersteunen, verbeteren en uitbreiden.

Inschrijven kan nog tot 4 oktober.

De masterclass wordt door de TST-bedrijven GridLine en Telecats georganiseerd. Subsidie voor het organiseren van de masterclass werd verkregen uit het STEVIN-programma. STEVIN is een meerjarig onderzoeks- en stimuleringsprogramma voor Nederlandstalige taal- en spraaktechnologie dat gezamenlijk door de Vlaamse en Nederlandse overheid wordt gefinancierd.


Wat?Masterclass taal- en spraaktechnologie voor de overheid
Efficiënter, beter en lekkerder werken met taal-, spraak- en zoek-oplossingen
Waar?Nyenrode Business Universiteit, Breukelen, Nederland
Wanneer?04/11/2010
Meer informatie?GridLine en Telecats
Website