Evenementen

Nationaal vertaalcongres

  • Hoe worden vertalers en tolken door niet-vertalers bekeken?
  • Hoe kijkt de politiek tegen vertalers en tolken aan?
  • Hoe gaan professionals uit vergelijkbare beroepsgroepen om met 'hot issues' zoals tarieven, aanbestedingen en professionalisering?
  • Hoe pakken vertaalorganisaties in het buitenland Permanente Educatie aan?
  • Is vertaalkwaliteit een louter subjectieve zaak of kan de vertaalwetenschap ons helpen kwaliteit objectiever te beoordelen?

Graag nodigen wij u uit voor deelname aan het Nationaal Vertaalcongres op vrijdag 5 november in Hogeschool Domstad te Utrecht. Het congres, dat plaatsvindt ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Vereniging Zelfstandige Vertalers (VZV), heeft als titel "De vertaalwereld binnenstebuite". Het wordt een dag waarop we het vizier niet naar binnen, maar naar buiten richten. Het wordt een dag waarin we u willen laten informeren en inspireren door 'buitenstaanders' en professionals uit andere branches dan de onze.

Volledige informatie over het Nationaal Vertaalcongres "De vertaalwereld binnenstebuiten" vindt u op onze website.

Indien u zich uiterlijk 4 oktober inschrijft, krijgt u een vroegboekkorting van maar liefst EUR 50. Schrijft u zich dus snel in. Bovendien vindt inschrijving plaats op volgorde van aanmelding. Als het congres vol is, komt u op een wachtlijst.

Extra aanbieding voor zzp'ers: congresdeelnemers die zich uiterlijk 31 december 2010 voor het lidmaatschap van de VZV aanmelden en die na beoordeling als lid worden geaccepteerd, krijgen het eerste jaar een korting van EUR 75 op de contributie. Zie de website van de VZV voor informatie over de aanmeldingsprocedure en de toelatingscriteria.

PE-punten: we dienen bij het Bureau BTV een verzoek in voor toekenning van 5 PE-punten aan deze bijeenkomst.

Wat?Nationaal vertaalcongres
Waar?Hogeschool Domstad, Utrecht, Nederland
Wanneer?05/11/2010 tot 05/11/2010
Meer informatie?Teamwork Vertaalworkshops
043 - 364 8176
043 - 365 3265
Kalverhof 57, 6241 CZ Bunde
info@teamwork-vertaalworkshops.nl
Website