Evenementen

De Nachten

De vijftiende editie van DE NACHTEN wordt gevierd in de nieuwbouw van deSingel. Daar worden een nieuw muziekpodium en een nieuw literatuurpodium geïnstalleerd, klaar voor een stevige muziekprogrammering en fijne literaire interventies. Sinds 1996 geldt DE NACHTEN als broedplaats voor literatuur op een podium, als lanceerplatform voor nieuw literair talent uit binnen- en buitenland. Vele gevestigde namen hebben er hun eerste stappen gezet op het groot podium of haalden er halsbrekende toeren uit met piano's en scanners.

Op literair vlak wordt tijdens deze feestelijke 15de editie de focus gelegd op twee genres die zich bij uitstek lenen tot vertolking op groot en klein podium: het kortverhaal en het kort toneelstuk. Aanwezig zijn onder meer: Peter Verhelst, Kristien Hemmerechts, Bart Moeyaert, Bernard Dewulf, Saskia de Coster, Annelies Verbeke, Sanneke van Hassel, Lernert Engelberts en Write Now!-winnares Niña Weijers.

In de nieuwe muziekstudio van deSingel creëren DE NACHTEN een centraal literair podium dat twee nachten lang aangestuurd wordt door DE NACHTENbrigade - de prachtigste stemmen van Vlaanderen lezen teksten en toneelstukken, verschijnen op de concertpodia en fluisteren verhalen in de wandelgangen. Als literair huisorkest werd Ballroomquartet uitgenodigd.

Wat?De Nachten
Waar?Antwerpen, België
Wanneer?05/11/2010 tot 06/11/2010
Meer informatie?Villanella
Website