Evenementen

Uitreiking Taalunie Toneelschrijfprijs

De winnaar van de Taalunie Toneelschrijfprijs wordt bekend gemaakt op 29 november in Theater Kikker in Utrecht. Het wordt een gevarieerde avond met onder meer de Taalunie Toneelschrijflezing door Rob de Graaf, die de Taalunie Toneelschrijfprijs al tweemaal won, in 1996 en 2007, fragmenten uit de genomineerde stukken en interviews met de genomineerden.

Uit de ruim 60 teksten die dit jaar ingezonden zijn voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2010, heeft de jury er drie genomineerd: Pieter De Buysser voor Nachtevening, uitgebracht door Lod Gent; Sophie Kassies voor ik, calvijn, uitgebracht door De Utrechtse Spelen; Lot Vekemans voor Gif, uitgebracht door NTGent. De schrijvers komen in aanmerking voor de prijs van € 10.000 die elk najaar wordt uitgereikt voor de beste theatertekst die in het voorbije seizoen op de planken is gebracht.

Uitreiking Taalunie Toneelschrijfprijs: 29 november 2010 om 19.30 uur, in Theater Kikker in Utrecht. Toegang gratis. Neemt u als u de uitreiking wilt bijwonen vooraf contact op: info@taalunie.org. Het aantal plaatsen is beperkt.

Studenten debatteren met genomineerden op 29 november voorafgaande aan de uitreiking, op dezelfde locatie. Indien u deze gesprekken wilt bijwonen, kunt u zich aanmelden bij Els Steegmans. Els.Steegmans@schrijverspodium.be

Wat?Uitreiking Taalunie Toneelschrijfprijs
Waar?Utrecht, Nederland
Wanneer?29/11/2010
Meer informatie?Nederlandse Taalunie, Theater Instituut Nederland, Vlaams Fonds voor de Letteren
Liesbet Vannyvel
lvannyvel@taalunie.org