Evenementen

Nationale Bijspijkerdag Zinsontleding

Titel
Nationale Bijspijkerdag Zinsontleding

Doelgroep
Docenten Nederlands VO (onderbouw en bovenbouw, alle typen)
N.B.: De training is niet geschikt voor mensen die vinden dat grammatica nergens voor nodig is.

Docent
De Taalprof
 

Ochtendprogramma
Behandeling van de zinsdeel- en woordsoortbenoeming vanuit een conceptuele basis. Geen trucjes en foefjes die maar de helft van de tijd opgaan, maar weten waar het echt om gaat. Wat is de basis van het onderscheid naamwoordelijk-werkwoordelijk? Wat zit er achter de voorwerpen en bepalingen? Waarom zijn voorzetsels en voegwoorden eigenlijk hetzelfde? En dat allemaal in één ochtend!

Middagprogramma
De eredivisie van de zinsontleding. Vanuit de basis die in de ochtend gelegd is de echte harde noten kraken: hoe ga je om met twijfelgevallen? Hoe pak je een ingewikkelde zin aan? Nevenschikking en samentrekking, beknopte bijzinnen, voornaamwoorden en antecedenten. Nooit meer met je mond vol tanden voor de klas!


Datum en locatie
Op donderdag 30 juni 2011, in of nabij het Erasmusgebouw (Erasmusplein 1 Nijmegen) - de precieze locatie wordt nog bekend gemaakt


Afsluiting
Ontvangst nascholingscertificaat


Kosten
€ 150,- voor het ochtendprogramma,  en € 250,- voor de hele dag.


Inlichtingen en inschrijving
Neem voor vragen contact op met de coördinator van het Centrum voor Na- en Bijscholing van Leraren van ILS-RU: Ingrid Evers, per mail: i.evers@ils.ru.nl of telefonisch via het secretariaat: 024-361 5572.
Inschrijving tot en met 1 juni 2011 via het digitale Inschrijfformulier


Wat?Nationale Bijspijkerdag Zinsontleding
Waar?Nijmegen, Nederland
Wanneer?30/06/2011
Meer informatie?Website