Evenementen

Studiemiddag examens havo/vwo Levende Talen

Het SectieBestuur Nederlands (SBN) van vakvereniging Levende Talen, onder andere bekend van de jaarlijkse eindexamenbesprekingen, organiseert dit schooljaar voor het eerst een tweetal studiemiddagen waarin de vraag "hoe bereid ik mezelf (en daarmee mijn leerlingen) goed voor op het eindexamen Nederlands?" centraal staat.

Ton Hendrix, toetsdeskundige Nederlands bij het Cito, zal u samen met enkele (bestuurs)leden aan de hand van het havo-examen 2009-I een blik gunnen in de gaarkeuken van de examenmakerij.


Programma
De studiemiddag zal bestaan uit vier onderdelen:

  1. Een inleiding over de totstandkoming van eindexamens en tips voor de inhoudelijke voorbereiding op de beoordeling van het examenwerk.
  2. De beoordeling van een aantal havowerken uit 2009.
  3. De bespreking van dat werk mede aan de hand van de psychometrische gegevens van dat jaar.
  4. Evaluatie van de middag.


Doelgroep
beginnende docenten (ook zij-instromers) die zich willen bekwamen in de voorbereiding op en beoordeling van het eindexamen Nederlands.


Datum en locatie
6 april 2011, van 17.00 tot ongeveer 20.00 uur in de Hogeschool Domstad (Utrecht)


Prijs
Leden van Levende Talen nemen kosteloos deel aan de bijeenkomst. Kosten voor niet-leden: 15 euro (het is natuurlijk ook mogelijk om ter plaatse lid te worden).


Aanmelden

uiterlijk 3 dagen voorr de bijeenkomst, via het volgende online formulier. Vermeld zo mogelijk uw lidnummer van Levende Talen.
Het aantal deelnemers is beperkt.

Wat?Studiemiddag examens havo/vwo Levende Talen
Waar?Utrecht, Nederland
Wanneer?06/04/2011
Meer informatie?Sectiebestuur Nederlands - Levende Talen