Evenementen

Lunchbijeenkomst Etoc over Referentiekader taal

Het Expertisecentrum taal, onderwijs en communicatie (Etoc) van de Rijksuniversiteit Groningen organiseert de komende maanden twee lunchbijeenkomsten waarin actuele ontwikkelingen in het taalonderwijs centraal staan:

  1. We moeten iets met taalbeleid-maar wat? (13 april)
    Aangespoord door de Referentiekaders Taal willen of moeten veel scholen 'iets met taalbeleid'. Maar wat is goed taalbeleid? En waar begin je als school? Deze vragen staan centraal in de lunchbijeenkomst 'We moeten iets met taalbeleid - maar wat?' De lunchbijeenkomst is bedoeld voor schoolleiders, taalcoördinatoren en docenten uit het VO die geïnteresseerd zijn in taalbeleid.

  1. PO en VO - samen sterk in taal (31 mei)
    Sinds augustus 2010 moet u in uw taalonderwijs voldoen aan de eisen die in het Referentiekader Taal gesteld worden. Maar hoe geeft u dat in praktijk vorm? En hoe zorgt u voor een goede doorlopende leerlijn? Deze vragen staan centraal in de lunchbijeenkomst 'PO en VO samen sterk in taal'. Deze lunchbijeenkomst is bedoeld voor teamleiders, afdelingsleiders en sectievoorzitters Nederlands uit de onderbouw van het VO en schoolleiders en intern begeleiders uit het basisonderwijs.

Programma
Tijdens de lunchbijeenkomst worden een aantal korte presentaties gegeven over het onderwerp dat centraal staat. Daarnaast is er ruimte voor uitwisseling van ervaringen en vragen.


Waar en wanneer
van 12:00 tot 14:00 uur, in GroningenAanmelden en meer info
Meer informatie kunt u vinden op de website www.etoc.nl.

Wat?Lunchbijeenkomst Etoc over Referentiekader taal
Waar?Groningen, Nederland
Wanneer?31/05/2011
Meer informatie?Etoc
Website