Evenementen

Conferentie Begrijpend lezen, verdiepen en verbinden

Wilt u weten hoe u de begrijpend leesresultaten structureel verbetert? En hoe u dit afstemt op de nieuwe referentieniveaus? Kom dan op 25 mei naar de conferentie Begrijpend lezen, verdiepen en verbinden. CPS presenteert hier de meest recente inzichten op het gebied van begrijpend leesonderwijs.

Voor wie?
Leerkrachten basisonderwijs, intern begeleiders, taal-leescoördinatoren, leescoaches, remedial teachers, schoolleiders, bovenschools managers en bestuurders, met aandacht voor opbrengstgericht werken.

Programma
De dag start met twee inspirerende inleidingen, van dr. Kees Vernooy en drs. Karin van de Mortel. Daarna kunt u zelf uw keuze maken uit presentaties over instructie, leesstrategieën, woordenschatonderwijs, et cetera. 's Middags zijn er interactieve workshops waarin u dieper ingaat op een bepaald thema en ingebrachte cases.

Als conferentiedeelnemer kunt u één presentatie van een uur en één verdiepingsworkshop van twee uur volgen. De presentaties die in de eerste ronde worden gegeven, gaan stuk voor stuk in op de praktijk van de verschillende groepen en de praktijk op schoolniveau. Tijdens de tweede ronde kunt u een workshop naar keuze volgen.

De twee uur durende, interactieve verdiepingsworkshops zijn specifiek gericht op leerkrachten, interne begeleiders of schoolleiders en gaan dieper in op een bepaald thema en op ingebrachte cases. Op het aanmeldingsformulier kunt u aangeven welke presentie en verdiepingsworkshop u graag zou willen volgen.

Resultaat:

  • U wordt geïnformeerd over de meest recente  ontwikkelingen en didactiek binnen het begrijpend leesonderwijs
  • U krijgt handreikingen om het begrijpend leesonderwijs structureel te verbeteren.
  • U leert reflecteren op uw eigen onderwijspraktijk
  • U bent op de hoogte van de samenhang tussen het begrijpend leesonderwijs en het domein leesvaardigheid van de referentieniveaus taal.

 

Datum
25 mei 2011 van 9.30 - 16.00 uur


Plaats
CPS in Amersfoort


Kosten
€ 390,- per deelnemer


Meer weten
Kijkt u voor meer informatie op www.cpsacademie.nl of neemt u contact op met de CPS Academie:
Tel.: [033] 453 43 03 
E-mail: academie@cps.nl

Wat?Conferentie Begrijpend lezen, verdiepen en verbinden
Waar?Amersfoort, Nederland
Wanneer?25/05/2011
Meer informatie?CPS
Website