Evenementen

Primeurdag secundair onderwijs

Wil je in één dag 'mee' zijn met de nieuwe ontwikkelingen op gebied van taal en onderwijs? Via projecten en onderzoeken in het veld doet het CTO steeds weer nieuwe kennis en inzichten op, en die willen we graag met jullie delen! Op de CTO-primeurdagen stellen we telkens een of meerdere actuele thema's centraal.


Voor wie
Beleidsverantwoordelijken, directies en coördinatoren uit scholen die beroepsrichtingen aanbieden, pedagogische begeleiders in het BSO en leden van een LOP. Ook andere belangstellenden zijn uiteraard welkom.


Programma

Werken aan geletterdheid in het BSO. In het najaar maakt het CTO de eerste balans op van het project G-kracht. In dit project werkten we twee jaar lang met leerkrachten van tien scholen rond geletterdheid in beroepsrichtingen.

Het ochtendprogramma is vooral informatief van aard. We proberen antwoorden te geven op vragen als: Welke geletterdheidsvaardigheden hebben leerlingen in het beroepsonderwijs nodig? Hoe motiveer je leerlingen om aan hun geletterdheid te werken? Wat levert een geïntegreerde aanpak van geletterdheid en beroepsvaardigheden op? Hoe betrek je alle leerkrachten bij een geletterdheidsproject?

Tijdens het middagprogramma zullen we met de deelnemers die zich willen engageren voor een geletterdheidsproject heel concreet van gedachten wisselen over hoe je een dergelijk project in je eigen school kan opzetten. In dit verband wordt ook informatie gegeven over de opleiding geletterdheidscoach die vanaf januari 2012 door het CTO wordt georganiseerd.


Waar en wanneer
vrijdag 7 oktober 2011, van 9u30 tot 16 u


Deelnemen

Deelname aan deze dag is gratis. Meer informatie over de precieze locatie en inschrijving volgt in een van de volgende nieuwsbrieven.
Wil je nu al een plaats voor deze dag reserveren, mail dan naar info@cteno.be, met als onderwerp: 'primeurdag secundair onderwijs'.


Meer info

Zie brochure (PDF-document)

 

Wat?Primeurdag secundair onderwijs
Werken aan geletterdheid in het BSO
Waar?Leuven, België
Wanneer?07/10/2011
Meer informatie?CTO