Evenementen

Prijsuitreiking LOFprijs voor de Nederlandse Taal

De stichting Nederlands en de vzw Algemeen Nederlands Verbond nodigen uit

De LOFprijs voor de Nederlandse Taal voor het jaar 2010 werd toegekend aan:

Martine Tanghe

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 26 mei vanaf 14:30 uur in de zaal De Schelp van het Vlaams Parlement in Brussel. De lofrede wordt uitgesproken door Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur, Joke Schauvliege.

Iedereen met een hart voor taal is welkom. De toegang is vrij.

Het programma van deze middag is bedoeld als een blijk van waardering voor de persoonlijke inzet van de laureaat, die vooral werkt vanuit de taalbewuste omgeving van de VRT. Taalgebruik door medewerkers van de omroepen strekt veel toehoorders en kijkers tot voorbeeld en schept daarom verantwoordelijkheid.

De schrijver over taal Wim Daniëls behandelt in zijn feestrede het thema "taal, oude en nieuwe media". De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Ampzing genootschap dat het LOFlied voor de Nederlandse taal zal uitvoeren. De uit te reiken LOFprijs is ontworpen door de kunstenaars Eric Coolen en Michaëla Bijlsma.

Het programma wordt afgesloten met een ontvangst waar u de laureaat persoonlijk kunt gelukwensen.

Hoofdingang Vlaams Parlement: Hertogsstraat 6, 1000 Brussel, centraal gelegen dicht bij het Warandepark. Metro Kunst-Wet, Madou of Park, parkeermogelijkheden in de omgeving van het parlement op loopafstand.

In verband met veiligheidsvoorschriften van het parlement is inschrijving vooraf van alle deelnemers noodzakelijk. Wilt u daarom uw voornaam, familienaam, adres, geboortedatum en nationaliteit opgeven, en indien van toepassing uw e-adres aan het ANV sturen.

Wat?Prijsuitreiking LOFprijs voor de Nederlandse Taal
Waar?Brussel, Vlaams Parlement, België
Wanneer?26/05/2011
Meer informatie?vzw ANV
Vanderlindenstraat 44, 1030 Brussel
anv.vlaanderen@edpnet.be
Website