Evenementen

Festival voor het Afrikaans

Schrijven met een skootrekenaar, of forenzen met de moltrein...het Afrikaans bevat vele juweeltjes van woorden. Maar het Afrikaans is niet alleen beeldend. Wat te denken van de melancholische woorden van zangers als Gert Vlok Nel, Amanda Strydom en Chris Chameleon of van de opruiende poëzie van rapper D'Low.
Deze en vele andere Zuid-Afrikaanse artiesten zijn van 17 tot en met 19 juni 2011 allemaal te zien in Amsterdam tijdens het bruisende Festival voor het Afrikaans.Speciaal om de band met het Nederlands te vieren zullen deze en nog meer Zuid-Afrikaanse beroemdheden naar het Tropentheater in Amsterdam afreizen voor het Festival voor het Afrikaans. Tijdens dit festival staat het Afrikaans drie dagen lang centraal in muziek, toneel, literatuur, poëzie en lezing. Zelfs de beroemde dichter-schrijver Breyten Breytenbach geeft acte de presence.
Ook geven enkele bekende toneelduo's in hun stukken, soms op hilarische wijze, een inkijkje in het hedendaagse Zuid-Afrika.
Alle programmaonderdelen zijn in het Afrikaans, maar ook voorzien van Nederlandse boventitels

Bezoek het festival / Kaartverkoop
Wil je kaarten bestellen of wil je meer weten over het festival? Ga dan naar www.festivalvoorafrikaans.nl. Voor vragen kun je terecht bij info@festivalvoorafrikaans.nl.

Organisatie
Het festival is een initiatief van de Stichting Solidariteitsfonds voor Afrikaans i.s.m. het Tropentheater.
Het festival wil laten zien dat het Afrikaans niet 'zomaar een taal' is, maar een springlevende taal in Zuid-Afrika met een rijk cultureel leven. Doel van dit festival is om in Nederland de veelzijdigheid en de culturele rijkdom van de Afrikaanstalige gemeenschap te laten zien en willen de organisatoren de onderlinge verbondenheid van het Nederlands en het Afrikaans onderstrepen.

Wat?Festival voor het Afrikaans
Waar?Amsterdam,
Wanneer?17/06/2011 tot 19/06/2011
Meer informatie?info@festivalvoorafrikaans.nl
Website