Evenementen

Afrikaanse Somerskool

Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 september 2011 wordt aan de Universiteit Gent de jaarlijkse Afrikaanse Somerskool georganiseerd.

Tijdens deze Somerskool zullen experts van diverse Zuid-Afrikaanse universiteiten lessen taal- en letterkunde verzorgen en zullen experts van universiteiten in Vlaanderen en Nederland lezingen geven over diverse onderwerpen op het gebied van taal- en letterkunde. Ook zullen studenten presentaties over taalkundige en letterkundige onderwerpen geven. ’s Avonds zal er onder andere een Zuid-Afrikaanse film worden vertoond en zal een Zuid-Afrikaanse schrijver een lezing verzorgen. Ook wordt er ’s avonds een echte Zuid-Afrikaanse ”braai” georganiseerd en wordt er een bezoek gebracht aan het Poësiesentrum.

Tot de docenten uit Zuid-Afrika behoren Elvis Saal (UNISA, Pretoria), Ciraj Rassool (Universiteit van Wes-Kaapland, Bellville) en Andries Visagie (Universiteit van Pretoria).

Aanmelden kan tot 15 augustus 2011 via e-mail: somerskool@UGent.be
De kosten voor deelname zijn 40 euro per dag. Hiervoor kunt u deelnemen aan alle activiteiten en lessen en krijgt u lunch en diner.
Meer informatie kunt u vanaf 5 juli vinden op www.Afrikaanse-somerskool.ugent.be .
Inlichtingen: Yves T’Sjoen: yves.tsjoen@Ugent.be

Wat?Afrikaanse Somerskool
Waar?Universiteit Gent, België
Wanneer?19/09/2011 tot 24/09/2011
Meer informatie?Universiteit Gent
Yves T’Sjoen
yves.tsjoen@Ugent.be
Website