Evenementen

Studiedag 'Spelen met taal'

Op 12 oktober organiseert APS weer de studiedag Spelen met taal- creatieve opdrachten in de taalles. Deze studiedag richt zich op de andere kant van het vak Nederlands. In moedertaalonderwijs moet ook plaats zijn voor de speelse mogelijkheden van taal en genieten van 'taal-leren'. Taal kan ontroeren, je kan erom lachen, je kunt er je diepste gedachten in uitdrukken... We gaan na welke mogelijkheden er zijn om in de lessen Nederlands creatieve aanpakken in te zetten en divergent denken een plaats te geven. Aan de ene kant om de leerlingen actief te laten ervaren dat je met taal kunt spelen en aan de andere kant om ook de leerlingen die niet zo van taal houden te motiveren voor taalonderwijs.

De dag is voor docenten Nederlands in de onderbouw havo-vwo en het vmbo die meer willen met de creatieve kant van hun vak.

Een actieve dag met ervaringen en tips rond:
- allerlei vormen van creatief schrijven: van sms-poëzie tot estafetteverhaal;
- taal op het podium: cabaret, toneel;
- beeld en taal.
We buigen ons natuurlijk ook over de vraag hoe je creatieve taaluitingen kunt beoordelen.

Datum, tijd en plaats: woensdag 12 oktober 2011 van 9.30 -16.00 uur, gebouw APS Utrecht.

Kosten: € 315,- inclusief materiaal en lunch. Tweede en volgende deelnemer van dezelfde school € 290,-. Voor meer informatie en aanmelden: zie de activiteitenagenda op www.aps.nl/talen

Wat?Studiedag 'Spelen met taal'
Waar?Utrecht , Nederland
Wanneer?12/10/2011
Meer informatie?APS
Website