Evenementen

Haags literatuurfestival Winternachten

De negende editie van Winternachten, internationaal literatuurfestival Den Haag, vindt plaats van donderdag 15 tot en met zondag 18 januari 2004 in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Schrijvers en dichters geven in debatten en voordrachten hun visie op het thema 'toekomst@idealen.nu'; over toekomstdromen, idealen en utopieën. Daarnaast is er een uitgebreid muziek- en filmprogramma. Het festival wordt geopend door Antjie Krog. Winternachten is uitgegroeid tot een festival van wereldformaat. De meer dan zestig optredende gasten komen jaarlijks uit Nederland, Indonesië, Zuid-Afrika, Suriname, de Nederlandse Antillen en Aruba, en dit jaar ook uit de Verenigde Staten, Australië, India, Nicaragua, Nigeria, Colombia en Sri Lanka. Het programma is uitgebreider dan ooit en biedt, behalve de twee gebruikelijke Winternachten op vrijdag- en zaterdagavond, een 'preview' op donderdagavond en vier dagprogramma's verdeeld over vrijdag, zaterdag en zondag.

Zes schrijvers, uit elk van de continenten, schrijven in opdracht van Winternachten een orakelspreuk over de toekomst van hun werelddeel. De Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog zal op vrijdagavond het spits afbijten met haar orakelspreuk over de toekomst van Afrika, en daarmee het festival officieel openen.

De kaartverkoop is gestart. Toegangskaarten zijn te bestellen via de kassa van Theater aan het Spui (070-346 52 72) of via het Haags Uitburo (0900-82.82.999). Toegangsprijs Preview: EUR 13,-; toegangsprijs Winternacht: EUR 19,-; toegangsprijzen dagprogramma's: variërend van EUR 8,- tot EUR 19,-. Op www.winternachten.nl vindt u meer informatie over het festival, incl het festivalprogramma.

Wat?Haags literatuurfestival Winternachten
Waar?Den Haag,
Wanneer?15/01/2004 tot 18/01/2004