Evenementen

Première nieuw stuk J. van den Berg: SHOW

S H O W

NIEUWE KOMEDIE JEROEN V/D BERG, WINNAAR TONEELSCHRIJFPRIJS

Van 8 februari tot en met 7 maart 2004 speelt SHOW, het nieuwe stuk van schrijver/regisseur Jeroen van den Berg, in het Amsterdamse Werkteater. SHOW is een razendsnelle komedie, over de wereld die we kenen van de bladen en tv, waarin jezelf spelen synoniem is voor jezelf zijn. In SHOW komt een kleurrijke verzameling mensen voorbij die stuk voor stuk gedreven worden door de angst een leven te leven dat niet opvalt en daardoor geen enkele betekenis heeft.

SHOW
De werkelijkheid in SHOW wordt voortdurend gerecycled: Quizmaster Jim van der Vaart (Bill van Dijk) wordt tijdens een uitzending neergeschoten. TV-inspecteur Jurgen G. Berkhof (Huib Rooijmans) hoopt met deze zaak zijn come-back te maken. Terwijl schrijver Stef Baas (Ad Knippels) de aanslag gebruikt als uitgangspunt voor zijn nieuwe toneelstuk. Ondertussen worden carrières gebroken, bloeien relaties op en dat alles met zo'n vaart dat het zelfs voor de personages maar nauwelijks bij te houden is.

Medewerkers
SHOW is een grote voorstelling met de volgende cast. Bill van Dijk, Huib Rooijmans, Frans de Wit en spelers waarmee Van den Berg vaker samenwerkte als Ad Knippels, Trudi Klever, Christiaan Montanus, Nartan Meerlo en Ivar van Urk. De muziek is van Jaap van Keulen. Catharina Scholten zorgt voor de vormgeving op toneel.

Jeroen van den Berg
SHOW wordt geschreven en geregisseerd door Jeroen van den Berg, die op 12 september j.l. de Taalunie Toneelschrijfprijs voor zijn tekst Blowing kreeg. Uit de twee beste teksten, Cloaca van Maria Goos en Blowing, besloot de jury om de prijs dit jaar aan de laatste toe te kennen.
Uit het juryrapport: "Het zit vol mooie vondsten en is verleidelijk vlot geschreven, en hoewel de effecten vet zijn aangezet is het een toneeltekst die je bij de strot grijpt."

Speelperiode, kaartverkoop en diner voorafgaand aan de voorstelling
SHOW speelt van 10 februari t/m 7 maart 2004. Op 8 en 9 februari zijn er try-outs. De premiere van SHOW vindt plaats op zaterdag 14 februari. Op maandag is er geen voorstelling. Op zondag is er een matinee. Aanvangstijden zijn 20.30 uur voor de avondvoorstellingen en 15.00 uur voor de matinee’s. Kaarten voor SHOW worden verkocht bij het Werkteater (020-3308832) en bij de Uitlijn (0900-0191, www.uitlijn.nl). Kaarten kosten Є15,50 (Є13,50 CJP/Pas65/Stadspas). Voorafgaand aan de voorstelling (m.u.v. zondag) kan worden gegeten in het Werkteater. Dit Mediterraans dinerbuffet kost Є15,- per persoon. Informatie: www.werkteater.com.

Wat?Première nieuw stuk J. van den Berg: SHOW
Waar?Amsterdam,
Wanneer?14/02/2004