Evenementen

Conferentie AANS 2012

Van 7 tot en met 9 juni 2012 houdt de American Association of Netherlandic Studies (AANS) zijn zestiende tweejaarlijkse International Conference on Netherlandic Studies (ICNS) aan het Calvin College in Grand Rapids, MI . De AANS is een interdisciplinaire organisatie die de studie van de taal, literatuur en cultuur van de Nederlandstalige wereld promoot in de Verenigde Staten.

Het thema van de conferentie is 'Artistieke Antwoorden op Perioden van Waterscheiding'. Veel cultuurcritici zijn het erover eens dat met het overlijden van Harry Mulisch in 2010 er een einde is gekomen aan een tijdperk dat voornamelijk werd gedomineerd door een generatie die de Tweede Wereldoorlog nog had meegemaakt. Tijdens deze conferentie wordt een poging gedaan om uit te zoeken op welke manieren de kunst en de cultuur reageren op zulke keerpunten in de menselijke cultuur.

Keynote speakers zijn Rudolf Dekker en Till-Holger Borchert. Ook worden er diverse workshops gehouden door Alice van Kalsbeek, Jesse Sadler, Paul Sellin en Christine Sellin. De Call for Papers is nog open tot 15 december 2011. Tot deze datum kunnen er nog abstracts worden ingestuurd. Inschrijving is mogelijk vanaf 1 februari 2012. Om deel te kunnen nemen moet je wel lid zijn van AANS.

Wat?Conferentie AANS 2012
Artistic Responses to Watershed Eras
Waar?Calvin College, Grand Rapids, Michigan, Verenigde Staten
Wanneer?07/06/2012 tot 09/06/2012
Meer informatie?AANS, Calvin College
Heran de Vries; Henry Luttikhuizen
+1-616-5266361
hermdevr@calvin.edu
Website