Evenementen

E-readers en de toekomst van het lezen

In deze inspirerende nascholing vertelt Erwin Taets alles over hoe de komende jaren lezen op steeds andere manieren gaat gebeuren. Hij vertelt het verhaal van de e-readers en de e-books en op welke manier zij onze manier van lezen en leren gaan beïnvloeden. De sessie is niet bedoeld voor bezitters van e-readers, maar een introductie over welke nieuwe technologieën nu al bestaan en hoe ze in de nabije toekomst ingezet kunnen worden in scholen om praktische problemen op te lossen.

Programma

E-readers en de toekomst van lezen" is een verhaal van eeuwen, over het eerste boeken, het ontstaan van de boekdrukkunst maar ook over de opkomst van het internet, nieuwe media en online bronnen. De nascholing is bedoeld voor lesgevers en leesliefhebbers met een open blik naar de toekomst, die benieuwd zijn naar wat op ons en onze leerlingen af komt en die nu het begin van het verhaal al mee willen maken. Bovendien is het een praktische handleiding in hoe met e-readers starten, hoe zelf e-books te maken, met de leerlingen in de klas of als ondersteuning voor bvb. leerlingen met dyslexie en andere leerbeperkingen en hoe e-readers ingezet kunnen worden in de klas- en lespraktijk van nu en van later.

Tijd: 9:30-12:00; plaats: UA, Campus Drie Eiken, Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk, gebouw D (parking P2), lokaal D0.25 (gelijkvloers)

Bijdrage: € 45, koffie en syllabus inbegrepen

Wat?E-readers en de toekomst van het lezen
Waar?Antwerpen, België
Wanneer?02/12/2011
Meer informatie?Centrum Nascholing Onderwijs (Universiteit Antwerpen)
(0032) 3 265 29 60
cno@ua.ac.be
Website