Evenementen

Symposium Taaltalent over woordenschat

Het Expertisecentrum Nederlands organiseert samen met de Radboud Universiteit Nijmegen in 2012 drie symposia rond het thema Taaltalent. Taaltalent is een onderzoeksprogramma dat beoogt de taaltalenten van kinderen in de voorschoolse periode en in het primair onderwijs op te sporen en tot ontwikkeling te brengen.

Tijdens alle symposia is er ruim aandacht voor de vertaalslag van onderzoek naar de alledaagse praktijk. Het programma richt zich op leraren, intern begeleiders en directeuren van basisscholen en onderwijsadviseurs.


Woensdagmiddag 7 maart 2012: Woordenschat

Het eerste symposium staat in het teken van woordenschat. Een goede woordenschat-ontwikkeling vormt één van de bouwstenen voor een goede schoolloopbaan. Het is daarom van belang kennis te hebben van de factoren die de woordenschatontwikkeling bepalen. Tijdens dit symposium krijgt u informatie over de woordenschatontwikkeling van jonge kinderen. Er worden resultaten uit recent onderzoek bij peuters en kleuters gepresenteerd en er wordt een vertaalslag gemaakt naar de praktijk: wat kan de leerkracht in de klas doen om de woordenschat van alle kinderen op een zo hoog mogelijk niveau te brengen?

Meer informatie over het programma is te vinden op de website van het Expertisecentrum Nederlands


Waar en wanneer
Het symposium vindt plaats op een woensdagmiddag 7 maart 2012 op de campus in Nijmegen.

Kosten
De kosten voor één symposium bedragen € 75,00 per deelnemer.

Inschrijven
Via de website van het Expertisecentrum Nederlands


Meer informatie
mail naar info@expertisecentrumnederlands.nl
telefoon: 0031 24 3615624

 

Wat?Symposium Taaltalent over woordenschat
Waar?Nijmegen, Nederland
Wanneer?07/03/2012