Evenementen

Symposium Taaltalent over begrijpend lezen

Het Expertisecentrum Nederlands organiseert samen met de Radboud Universiteit Nijmegen in 2012 drie symposia rond het thema Taaltalent. Taaltalent is een onderzoeksprogramma dat beoogt de taaltalenten van kinderen in de voorschoolse periode en in het primair onderwijs op te sporen en tot ontwikkeling te brengen.

Tijdens alle symposia is er ruim aandacht voor de vertaalslag van onderzoek naar de alledaagse praktijk. Het programma richt zich op leraren, intern begeleiders en directeuren van basisscholen en onderwijsadviseurs.


Woensdagmiddag 13 juni 2012: Begrijpend lezen

Het tweede symposium staat in het teken van begrijpend lezen. Tekstbegrip geldt als belangrijke sleutelvariabele in de schoolloopbaan van kinderen in het primair onderwijs. Tijdens dit symposium krijgt u informatie uit lopende en recent afgeronde onderzoeken naar effectieve instructie bij begrijpend lezen. Vragen die centraal staan zijn onder andere: wat zijn effecten van de nieuwe aanpak Bliksem? Wat is het nut van verwerkingsopdrachten bij informatieve teksten? Hoe kan de school opbrengstgericht werken aan begrijpend lezen?

Meer informatie over het programma is te vinden op de website van het Expertisecentrum Nederlands


Waar en wanneer
Het symposium vindt plaats op een woensdagmiddag 13 juni 2012 op de campus in Nijmegen.

Kosten
De kosten voor één symposium bedragen € 75,00 per deelnemer.

Inschrijven
Via de website van het Expertisecentrum Nederlands


Meer informatie
mail naar info@expertisecentrumnederlands.nl
telefoon: 0031 24 3615624

 

Wat?Symposium Taaltalent over begrijpend lezen
Waar?Nijmegen, Nederland
Wanneer?13/06/2012