Evenementen

Symposium Taaltalent over het jonge kind

Het Expertisecentrum Nederlands organiseert samen met de Radboud Universiteit Nijmegen in 2012 drie symposia rond het thema Taaltalent. Taaltalent is een onderzoeksprogramma dat beoogt de taaltalenten van kinderen in de voorschoolse periode en in het primair onderwijs op te sporen en tot ontwikkeling te brengen.

Tijdens alle symposia is er ruim aandacht voor de vertaalslag van onderzoek naar de alledaagse praktijk. Het programma richt zich op leraren, intern begeleiders en directeuren van basisscholen en onderwijsadviseurs.


Woensdagmiddag 12 september 2012: Het jonge kind

Het derde symposium staat in het teken van het jonge kind. In de kleuterperiode neemt de taalvaardigheid van kinderen in rap tempo toe. Om de taalvaardigheid van alle kinderen te stimuleren, is het belangrijk om kennis te hebben over de ontwikkeling en de factoren die de taalontwikkeling beïnvloeden. Vragen die centraal staan zijn onder andere: Wat is het effect van Taallijn op de taalontwikkeling van kleuters? Welke rol speelt taal bij de ontluikende gecijferdheid van kinderen? Wat kan de leerkracht van groep 1/2 doen om de taalvaardigheid van jonge kinderen te stimuleren?

Meer informatie over het programma is te vinden op de website van het Expertisecentrum Nederlands


Waar en wanneer
Het symposium vindt plaats op een woensdagmiddag 12 september 2012 op de campus in Nijmegen.

Kosten
De kosten voor één symposium bedragen € 75,00 per deelnemer.

Inschrijven
Via de website van het Expertisecentrum Nederlands


Meer informatie
mail naar info@expertisecentrumnederlands.nl
telefoon: 0031 24 3615624

 

Wat?Symposium Taaltalent over het jonge kind
Waar?Nijmegen, Nederland
Wanneer?12/09/2012