Evenementen

Qwerty & Azerty: de Grote Literaire Quiz der Lage Landen

Qwerty & Azerty is een boeiende, humorvolle quiz over boeken en schrijvers, over klassiekers en debuten, over literair en ander proza uit de Lage Landen. Quizmaster van dienst is niemand minder dan de geestige en charmante Warre Borgmans.Waar de Nederlander op zijn toetsenbord de Q van Question aantreft, vindt de Vlaming op zijn klavier de A van Answer. Vlamingen kennen nog maar weinig van de Nederlandse literatuur en in Nederland kan men met moeite een handjevol Vlaamse schrijvers opnoemen. Elkaars boeken lezen we al evenmin. Alle reden dus om tijdens een gezellige avond op speelse wijze de kennis wat op te vijzelen!

De quiz is niet enkel opgebouwd uit louter theoretische vragen. We testen de kennis van de deelnemers ook aan de hand van filmfragmenten, audio-opnamen, illustraties, rebussen... Hiervoor kunnen we onder meer een beroep doen op het rijke archief van foto's, podcasts, Radioboeken, citybooks, filmfragmenten dat we ondertussen hebben opgebouwd bij deBuren.

Het Koninklijk Atheneum van Antwerpen
Qwerty & Azerty, de Grote Quiz der Lage Landen, vindt voor de tweede keer plaats op vrijdag 11 mei om 20u in het Koninklijk Atheneum van Antwerpen, Franklin Rooseveltplaats 11, 2060 Antwerpen. De leerlingen en hun leerkrachten staan ook dit keer mee in voor de organisatie. In ruil voor hun inspanningen gaat de opbrengst van de quiz naar een cultuurproject van de school.

Hoe deelnemen?
Heel eenvoudig. Stel een team samen van 4 personen. Vanaf 29 maart vindt u het inschrijvingsformulier op de website van deBuren. Deelnemen kost 10 euro per team van vier personen. Inschrijven kan zolang er plaats is. Wanneer u u hebt ingeschreven, krijgt u van ons een bevestiging.

Wat?Qwerty & Azerty: de Grote Literaire Quiz der Lage Landen
Waar?Antwerpen, België
Wanneer?11/05/2012
Meer informatie?Vlaams/Nederlands Huis deBuren
Jenny Quermia
jenny@deburen.eu
Website