Evenementen

Internationaal Seminarie Afrikaans Universiteit Gent

Van 2 tot en met 6 juli 2012 organiseert de Universiteit Gent weer een Internationaal Seminarie Afrikaans.

Tijdens dit seminarie zullen experts van diverse Zuid-Afrikaanse universiteiten lessen taal- en letterkunde verzorgen en zullen experts van universiteiten in Vlaanderen en Nederland lezingen geven over diverse onderwerpen op het gebied van taal- en letterkunde. Ook komen vertalers aan het woord en zullen studenten hun scriptie-onderzoek presenteren. Het seminarie zal worden afgesloten met een Zuid-Afrikaanse ’braai’.

Tot de docenten uit Zuid-Afrika behoren Hermann Gilomee (Stellenbosch), Ilse Feinauer (Stellenbosch) en Steward van Wyk.
Het seminarie zal plaatsvinden in de Bibliotheek Nederlandse Taalkunde aan de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte. De zomerschool biedt de deelnemers geen accommodatie aan maar in de stad Gent kunt u in bepaalde hotels tegen gereduceerd tarief terecht.

Aanmelding kan tot 1 juni 2012. De kosten zijn € 50 per dag en voor studenten bedragen deze € 15 per dag. Meer informatie en het registratieformulier kunt u vinden op http://www.seminarie-afrikaans.ugent.be/ .
Verdere inlichtingen bij Yves T’Sjoen: Yves.TSjoen@UGent.be

Wat?Internationaal Seminarie Afrikaans Universiteit Gent
Waar?Gent, België
Wanneer?02/07/2012 tot 06/07/2012
Meer informatie?Universiteit Gent
Yves T’Sjoen
Yves.TSjoen@UGent.be
Website