Evenementen

Geen Daden Maar Woorden Festival

Geen Daden Maar Woorden Festival is, sinds haar oprichting vijftien jaar geleden, uitgegroeid tot één van de toonaangevende festivals voor hedendaagse letteren in Nederland. Tot nu toe ontbrak een editie in Amsterdam. Daar komt op 28 april 2012 verandering in. Een greep uit het bomvolle festivalprogramma: Wat krijg je als je dichter Ingmar Heytze een instrument in de handen duwt, Nederlands kampioen poetryslam Ellen Deckwitz achter een microfoon zet en Spinvis-bassist Cor van Ingen een creatieve carte blanche geeft? Dan krijg je Asfaltfeeën, een enorme cross-over van poëzie, muziek en voordracht. Liedjesschrijver en kunstenaar Goslink staat op het festivalpodium met door hemzelf vervaardigde instrumenten als de fruitkistgitaar en houtrestjescontrabas op het podium. Deze keer samen met special guest zangeres Janne Schra (Schradinova, Room Eleven).

Gummbah is cartoonist, striptekenaar en absurdist. Met Net niet verschenen boeken bracht deze humorist pur sang een hommage aan de naar schatting miljoen boeken die jaarlijks niet verder komen dan een dummy. Op 28 april het vervolg in de ludieke voorstelling 'net niet verschenen boeken én cd's'. Philip Huff is voor liefhebbers van bizarre dialogen en situatiebeschrijvingen over vriendschap, vreemdgaan, liefde én de hoofdstad onmisbaar.

Maar er is meer: P.F. Thomése, Giovanca, Koffie, Herman Brusselmans, Roos Jonker, Menno Wigman, True Romance, Scapino Ballet Rotterdam met Annemieke Gerrist, DJ Snef, Mind the Gap, Delphine Lecompte, Collectief De Jagers, Sidney Vollmer, Poetracks en Samira Dainan.

Wat?Geen Daden Maar Woorden Festival
Waar?Amsterdam, Nederland
Wanneer?28/04/2012
Meer informatie?Passionate Bulkboek
Anne Wouters
Website